4.27.2017

Η μάγισσα Τεριδονούλα

της Βασιλικής Μπαντρα
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα πολύ ξεχωριστό κοριτσάκι που το φώναζαν Κική!                          
Η Κική ξεχώριζε ανάμεσα στα άλλα παιδάκια για το χαμόγελο της! Τα δοντάκια της ήταν τόσο λευκά και όμορφα που όλοι την θαύμαζαν και αυτή περήφανη δεν σταματούσε να χαμογελάει!!!          
Η μικρή μας όμως είχε και μια μεγάλη αδυναμία στα γλυκά! Έτσι κάθε μέρα μετά το σχολειό, στο δρόμο για το σπίτι αγόραζε γλυφιτζούρια, καραμέλες, σοκολάτες και ό,τι λιχουδιά έβρισκε μπροστά της!  
Η μαμά της μάταια προσπαθούσε να της εξηγήσει πως δεν κάνει να τρώει κάθε μέρα γλυκά….εκείνη αντιδρούσε…φώναζε μέσα στον δρόμο, έκλαιγε, τσίριζε και στο τέλος για να ηρεμήσει η μανούλα της αγόραζε ότι ήθελε! Όταν ερχόταν το βράδυ η ώρα να πάει  για ύπνο η  Κική σκαρφιζόταν χίλιες δυο δικαιολογίες για να μην πλύνει τα δόντια της!!                            
"Δεν μου αρέσει αυτή η οδοντόκρεμα μυρίζει ποδαρίλα! Μπλιαξ," έλεγε!                                            -
" Είμαι πολύ κουρασμένη μανούλα, θα τα πλύνω αύριο!"                                
" Η  οδοντόβουρτσα δεν είναι με αρκουδάκι σαν της αδελφής μου για αυτό δεν τα πλένω τα δόντια μου!!" Και αλλά πολλά μέχρι που έπεφτε για ύπνο με άπλυτα δοντάκια!                                          
Μια μέρα λοιπόν σε μια από τις συνηθισμένες της στάσεις στο περίπτερο της γειτονιάς της και ενώ κρατούσε ένα πελώριο λαχταριστό πολύχρωμο γλειφιτζούρι στα χεριά της, άκουσε μια φωνή από πίσω της να ψιθυρίζει………                                  
" Μα καλά εσύ δεν φοβάσαι την μάγισσα Τεριδονούλα;"                          
" Την ποια;" σαστισμένη ρώτησε η Κική ενώ γυρίζοντας το κεφάλι της αντίκρισε μπροστά της ένα αγοράκι λίγο πιο μεγάλο από αυτήν.                                      
" Την μάγισσα Τεριδονουλα, δεν την ξέρεις; Είναι αυτή που έρχεται και σου μαυρίζει τα δόντια όταν τρως πολλά γλυκά! Τρελαίνεται για την ζάχαρη!                                                      
" Μα πώς το κάνει αυτό; Πώς σου μαυρίζει τα δόντια σου;" ρωτησε πάλι η Κική.                          
" Να….εχει ένα μικρό ραβδακι, έρχεται μέσα στην νύχτα και αγγίζει τα δοντάκια στα σημεία που είναι η ζαχαρη! Έπειτα αυτά μαυριζουν, σαπίζουν, μυρίζουν απαίσια και μας πέφτουν!!"                  
Η μικρή τρομαγμένη άφησε το γλειφιτζούρι στην θέση του και έτρεξε προς την μαμά της.                
" Δεν θα το πάρεις;" την ρώτησε η μαμά της.                                                  
" Όχι, θέλω να πάμε γρήγορα στο σπίτι!"                                                          
Φτάνοντας σπίτι, πήγε κατευθείαν στο μπάνιο. Έπιασε μια καρέκλα, σκάλωσε πάνω, ώστε να να μπορεί να δει καλά τον εαυτό της στον καθρέπτη του μπάνιου και όλο αγωνία κοίταξε τα δόντια της…………Ευτυχώς, ήταν ακόμα όμορφα και λευκά!! Άρπαξε λοιπόν την οδοντόβουρτσά της και ξεκίνησε να τα πλένει πολύ καλά, όπως της είχε δείξει η μαμά της!        
Από εκείνη την μέρα δεν ξανακοιμήθηκε ποτέ χωρίς να πλύνει τα δόντια της….και όσο για τα γλυκά, περιορίστηκε στο να τα απολαμβάνει μόνο μια φορά την εβδομάδα, συνήθως κάθε Κυριακή!    
Δεν ήθελε άλλωστε με τίποτα να την επισκεφτεί και αυτήν η μάγισσα Τεριδονουλα!!!!! Εσείς……..;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε: